Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η θάλασσα της Γλύφας μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη θαλάσσιων σπορ





 Η θαλάσσια περιοχή της Γλύφας


Ενημερωθήκαμε ότι εμείς, ως κίνηση πολιτών για την ανάδειξη των λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης, καταγγείλαμε την χρήση της θάλασσας νότια του ΟΣΕ για θαλάσσια σπορ, όπως θαλάσσιο σκι κ.ά. και έτσι ο αρμόδιος φορέας του Κράτους, εξέδωσε απαγορευτική απόφαση για την συγκεκριμένη χρήση, με αποτέλεσμα σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς να βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι, εμείς ως κίνηση πολιτών όχι μόνο δεν θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε μια τέτοια δραστηριότητα, αλλά αντίθετα, αγωνιζόμαστε ώστε η θάλασσα της Γλύφας λόγω της βασικής ιδιότητας της των ήσυχων νερών, αποτελεί ιδανικός χώρος για την ανάπτυξη  θαλάσσιων σπορ όπως το θαλάσσιο σκι και άλλα. Το ότι σε κάποιο σημείο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και ως μαρίνα τουριστικών σκαφών, αυτό είναι ένα θέμα χωροθέτησης και σχεδιασμού.

Αυτοί που διαδίδουν τέτοιες φημολογίες, απλά έχουν άλλα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της θάλασσας του στενού και θέλουν να βάλουν φρένο σε κάθε άλλη αξιοποίηση της .

Εμείς θα συνεχίσουμε με επιχειρήματα και πειστικό λόγο να αναδεικνύουμε τα μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της θαλάσσιας περιοχής του στενού του Ευρίπου για την μεγάλη βιομηχανία των μικρών, μεσαίων και μεγάλων τουριστικών σκαφών, που μπορούν να επισκέπτονται, να φιλοξενούνται, να επισκευάζονται, να κατασκευάζονται κ.λ.π. δίνοντας μιας σημαντική ώθησε στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.


Χαλκίδα 1-9-2015
Κίνηση Πολιτών για την Ανάδειξη των Λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου